Quaderns Agraris, Núm. 16

Aplicabilitat dels fangs de depuradora d'aigües residuals de Catalunya a sòls agrícoles. Consideracions sobre els seu contingut en Bifenils policlorats

F. Pauné

Resum


En aquest estudi es determina la presència de bifenils policlorats
(PCBs) en fangs de sis estacions depuradores de Catalunya. La posada a punt
d'un mètode per analitzar aquestes mostres i el fet d'identificar-les per cromatografia de gasos d'alta resolució (HRGC) amb detector de captura d'electrons (ECD) ha permès de conèixer la presència, la tipologia i els nivells d'aquests contaminants orgànics en l'esmentada matriu. A partir dels resultats obtinguts es comenta la possible aplicació d'aquests fangs en sòls agrícoles.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index