Quaderns Agraris, Núm. 16

Evolució de components bioquímics de la figa ("Ficus carica", varietat "Coll de dama") durant la maduració

N. Pedrola, Ramon Clotet i Ballús

Resum


S'ha estudiat l'evolució bioquímica de la matèria seca, amplada i llargada
del fruit, densitat aparent, activitat catalàsica, activitat peroxidàsica, acidesa,
proteïna, greix, composició en àcids grassos, àcid clorogènic, fibra, antocians,
sucres reductors, disacàrids no reductors i midó, des de l'aparició del
fruit a l'arbre fins que aquest va arribar a l'estadi de sobremaduració.

L'evolució mostra una disminució de l'activitat catalàsica, activitat
peroxidàsica, proteïna, àcid clorogènic, fibra i àcids grassos saturats i un increment de la matèria seca, amplada, llargada, densitat aparent, acidesa, greix,
àcids grassos insaturats, antocians, sucres reductors i midó. Els disacàrids no
reductors augmenten contínuament fins a arribar a la sobremaduració,
moment en què disminueixen.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index