Quaderns Agraris, Núm. 14

La Modulació del suport a l'agricultura: una nova perspectiva per a la política de preus i mercats de la CEE

Albert Massot i Martí

Resum


La política agricola comuna (PAC) es troba en un procés accelerat de canvis que desemboca a l'estiu de 1991 en la presentació d'una proposta de
reforma com mai no s'havia vist. En ella la modulació del suport sectorial o
dels mecanismes de control de l'oferta a favor de determinades categories
econòmiques o explotacions ubicades a zones de muntanya o desafavorides va esdevenir un element fonamental de la "nova PAC".

No era, però, el primer cop que la modulació s'aplicava dins de les diferents organitzacions comunes de mercat. Exemples, de molts tipus,
s'havien introduït progressivament en els darrers anys. Aquest anide vol únicament presentar les principals experiències aprovades en aquest sentit mentre s'espera l'adopció de la reforma de la PAC proposada el mes de juliol de 1991.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index