Quaderns Agraris, 12: novembre 90

Efectes de l'aplicació de dos condicionadors del sòl sobre la inestabilitat estructural en una experiència de curta durada

Maria Caselles i Magallon, Ramon Josa i March

Resum


Es presenten els resultats de l'aplicació al sòl d'acetat de polivinil i de fang
compostat amb la finalitat de mesurar la variació de l'estabilitat estructural del sòl durant un període de 7 mesos, en una parcel•la situada al Vallès Occidental. L'eficàcia d'aquests productes ha estat mesurada utilitzant una modificació del test d'Inestabilitat Estructural. De l'aplicaci6 del test es desprèn que té una estabilitat alta dels agregats i amb poca variabilitat. En aquestes condicions, l'aplicació dels condicionadors no millora d'una forma sensible l'índex d'inestabilitat. El PVA millora la cohesió dels agregats i n'augmenta l'estabilitat en condicions de saturació d'aigua. El FC potencia els efectes estructurants de la matèria orgànica i no disminueix la cohesió inicial dels agregats.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index