Quaderns Agraris, Núm. 10

Material vegetal en ametller. Treballs d'investigació al centre agro-pecuari "Mas Bové"

Francisco J. Vargas García

Resum


Hom informa dels treballs d'investigació sobre material vegetal d'ametller en el Centre Agro-pecuari «Mas Boyé» (Reus). Hi són analitzats diversos caràcters importants per a l'elecció varietal. Poden ésser destacades per llur comportament en collecció les varietats següents. «Desmai Llargueta», «Ramillete» i «Mena d'en Musté» (floració primerenca);
«Marcona» i «Garrigues» (floració mitjana); i «Ferragnes», «Cristomorto», «Ferraduel» i «Tuono» (floració tardana). En el programa de millorament de varietats per encreuaments han estat obtinguts 6 descendents amb característiques destacables. En diversos assaigs, ha pogut
ésser constatat l'interès dels peus híbrids ametller x presseguer, i hom continua estudiant actualment la selecció d'aquests híbrids, així com la d'ametllers francs.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index