Quaderns Agraris, Núm. 50

Una nota sobre l’agricultura catalana en temps de la pandèmia provocada per la COVID-19

Jordi Rosell

Resum


La relativa estabilitat de les macromagnituds del sector agrari en temps de la pandèmia provocada per la COVID-19 no vol dir, ni de bon tros, que el sector no hagi patit els efectes de la crisi. Ben al contrari, el sector agrari ha hagut de fer front a la vegada a un xoc de demanda i a un xoc d’oferta. Dels esdeveniments i les problemàtiques que el sector agroalimentari ha hagut d’afrontar se’n poden fer moltes lectures. En aquest article n’apuntem algunes.

PARAULES CLAU: agricultura catalana, pandèmia provocada per la COVID-19, xoc de demanda, xoc d’oferta, resistència, resiliència, autoabastament, sobirania alimentària, proximitat, reforma PAC.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index