Quaderns Agraris, Núm. 50

Importància estratègica del regadiu a Catalunya. Innovació i casos d’èxit

Maite Sisquella, Francesc Reguant

Resum


A l’agricultura dels països mediterranis, amb pluges irregulars i/o escasses, el reg sempre ha sigut una eina imprescindible. El segle xxi, però, ens ofereix noves eines tecnològiques que estan possibilitant una transformació important de les tecnologies de reg. És més, el reg deixa de ser només aigua i passa a ser un element clau d’un sistema integral per al conreu sostenible. L’article defensa la importància del regadiu i assenyala la necessitat que es modernitzi i que adopti les noves tecnologies. Es detallen alguns exemples de transformació vers el regadiu del segle xxi.

PARAULES CLAU: modernització del regadiu, agricultura de precisió, desenvolupament rural, autosuficiència alimentària, sostenibilitat, canvi climàtic.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index