Quaderns Agraris, Núm. 48

Ressenya de l’informe Mengem futur, una reflexió sobre la sostenibilitat del sistema alimentari a Catalunya

Carles Ibáñez, Joan Vallvé, Montserrat Viladrich, Arnau Queralt, Meritxell Rota

Resum


El sistema alimentari s’està dibuixant com una peça clau per a avançar cap a la sostenibilitat de les nostres societats. Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), la demanda d’aliments a escala mundial haurà crescut un 60 % el 2050, mentre que els recursos naturals són cada cop més escassos i els impactes del canvi global sobre la producció agroalimentària es fan notar. En aquest context, el març de 2018, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), òrgan assessor del Govern de Catalunya en l’àmbit de la sostenibilitat, va aprovar l’informe Mengem futur, una reflexió sobre els principals reptes que ha d’afrontar el sistema alimentari català, amb recomanacions concretes per tal de superar-los. Aquest article recull les principals propostes de l’informe i les aportacions més destacades del debat que va tenir lloc en la presentació a la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA).

Paraules clau: seguretat alimentària, sistema alimentari, alimentació, sostenibilitat, desenvolupament sostenible, Agenda 2030, objectius de desenvolupament sostenible.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index