Quaderns Agraris, Núm. 48

Els espais del vi: reflexions al voltant del Priorat

Anna Figueras-Torruella

Resum


Els espais destinats a l’elaboració del vi han canviat al llarg del temps. Aquest article revisa a grans pinzellades la seva evolució des dels romans fins avui dia. Si durant segles la funció del celler era únicament la d’elaboració, en els últims anys s’ha convertit en el portaveu de la marca i en reclam turístic. S’analitzen les tendències dels models de cellers del Priorat i es classifiquen segons l’aposta de valor que es prioritza al continent (arquitectura) i al contingut (relat intern).

Paraules clau: cellers, arquitectura, enoarquitectura, cooperatives, espais, relats, disseny, museografia, vi, relat de marca.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index