Quaderns Agraris, Núm. 47

El Servei de Nutrició i Benestar Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona

Lorena Castillejos, Pol Llonch, David Solà-Oriol

Resum


El Servei de Nutrició i Benestar Animal1 és un grup de recerca i servei de transferència de coneixement de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que promou i lidera la recerca del sector ramader. Té per objectiu acompanyar i treballar amb i per al sector agroalimentari, duent a terme conjuntament projectes de recerca, desenvolupament i innovació a partir de la detecció d’oportunitats i necessitats clau per a l’eficiència i la sostenibilitat del teixit productiu ramader. Aquest article fa una breu exposició de l’activitat desenvolupada per l’SNiBA en els darrers deu anys i agrupa els principals projectes en tres categories: a) nutrició i maneig d’animals monogàstrics; b) nutrició i maneig de bestiar boví, i c) benestar dels animals. En les conclusions s’exposen breument les perspectives futures de la recerca en aquesta àrea de coneixement.

Paraules clau: nutrició animal, maneig, benestar animal, producció bovina, producció porcina, avicultura.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index