Quaderns Agraris, Núm. 39

Jardins d’un passat recent: el jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet

Montse Rivero-Matas

Resum


La ciutat de Barcelona disposa d’un nou jardí històric: el jardí de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, situat al carrer de Muntaner. Aquest jardí s’ha incorporat al patrimoni cultural de Barcelona, com a part d’un llegat de l’empresari Julio Muñoz Ramonet a la ciutat, amb la condició que fos gestionat per una fundació que portés el seu nom. Després d’anys de litigi amb la família, el llegat va passar a ser patrimoni definitiu de la ciutat el juliol del 2014. Els mitjans de comunicació es van fer ressò de la notícia, i en van atribuir el disseny original a l’arquitecte de jardins Nicolau Maria Rubió i Tudurí. Aquest text revela que el jardí va ser obra, en primera instància, de Jean Claude Nicolas Forestier i, posteriorment, va ser remodelat per Joan Mirambell.

Paraules clau: Jean Claude Nicolas Forestier, Joan Mirambell, jardins històrics, Barcelona.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index