Quaderns Agraris, Núm. 38

L’empremta de Jordi Peix a la ramaderia

Eduard J. Torres-Fernández

Resum


L’autor, cap del Servei de Ramaderia sota la direcció de Jordi Peix durant onze anys, recorda, amb la col·laboració d’altres veterinaris, com es treballava a les ordres d’en Peix, com li deien, i les moltes coses que es van fer en l’àmbit de la producció ramadera mentre va estar al capdavant de la Direcció General. Recorda com suggeria en lloc de manar. Com estimulava l’autoformació del tècnic per, després, discutir-hi les idees que li exposava. Com no solament tolerava les crítiques, sinó que les provocava per generar discussions que aportessin noves idees. Recorda com li agradava parlar amb tothom, quan deixava palesa la seva àmplia formació i els dots de bon conversador. I com defensava tenaçment i amb arguments les seves idees fins a arribar a convèncer. Per millorar la producció agroramadera a Catalunya Jordi Peix volia una Administració «col·laboradora», de coresponsabilitat amb els administrats i, per aconseguir els seus objectius, es plantejava dos camins paral·lels: un sector agrari estructurat i amb voluntat de participar i una Administració dotada adequadament de tècnics qualificats i d’equipament per a donar el suport necessari. A més, tenia un model per seguir: el sector agroalimentari francès.

Paraules clau: Jordi Peix, sector agroalimentari, agrupacions de defensa sanitària, millora continuada.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index