Quaderns Agraris, Núm. 38

La meva vinculació amb Jordi Peix al departament d’agricultura , ramaderia i pesca de la generalitat de Catalunya

Ramon Lluís Lletjós

Resum


L’article relata algunes de les vivències que l’autor va compartir amb Jordi Peix a partir del 1978, durant els primers anys del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP). Amb Jordi Peix l’autor va aprendre a relacionar-se directament amb el sector per aconseguir que els pagesos i ramaders veiessin el DARP no com un «enemic» sinó com el seu aliat. Amb Jordi Peix va començar a innovar l’Administració pública catalana per tal de fer que el sector fos més viable, competitiu i modern. En definitiva, Jordi Peix ha estat un gran innovador i revolucionari del sector agrari de Catalunya, i encara avui en dia vivim del seu llegat i de les seves ensenyances. L’autor considera Jordi Peix el seu pare professional i espiritual. El sector agrari de Catalunya li deu molt i és per això que el seu llegat ha de viure per sempre.

Paraules clau: col·laborador tècnic, innovació, competitivitat, tècnic revolucionari, pare professional, pare espiritual.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index