Quaderns Agraris, Núm. 38

Les noves tecnologies i l’agricultura. Impacte a Catalunya

Pere Puigdomènech-Rosell

Resum


L’agricultura ha estat sempre una activitat innovadora per la necessitat de fer servir les millors tecnologies agronòmiques i els millors materials agrícoles per tenir un bon producte i un bon rendiment. Ha estat també una activitat oberta a l’entorn històric. En l’entorn globalitzat actual disposem també d’unes tecnologies noves que tenen un gran impacte sobre les varietats i les tècniques de conreu que es fan servir. Al mateix temps, sobretot a Europa, es busca la manera que el producte tingui el valor afegit més gran possible i per tant es desenvolupen diverses formes de producció que incorporen criteris geogràfics o de tradició, entre d’altres. En un país com el nostre cal trobar la manera que es faci possible la coexistència entre els diferents tipus d’agricultura que permetin respondre als reptes complexos que la nostra societat té davant seu.

Paraules clau: agricultura, noves tecnologies, coexistència.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index