Evolució de components bioquímics de la figa ("Ficus carica", varietat "Coll de dama") durant la maduració

Autors/ores

  • N. Pedrola
  • Ramon Clotet i Ballús

Resum

S'ha estudiat l'evolució bioquímica de la matèria seca, amplada i llargada del fruit, densitat aparent, activitat catalàsica, activitat peroxidàsica, acidesa, proteïna, greix, composició en àcids grassos, àcid clorogènic, fibra, antocians, sucres reductors, disacàrids no reductors i midó, des de l'aparició del fruit a l'arbre fins que aquest va arribar a l'estadi de sobremaduració.
L'evolució mostra una disminució de l'activitat catalàsica, activitat peroxidàsica, proteïna, àcid clorogènic, fibra i àcids grassos saturats i un increment de la matèria seca, amplada, llargada, densitat aparent, acidesa, greix, àcids grassos insaturats, antocians, sucres reductors i midó. Els disacàrids no reductors augmenten contínuament fins a arribar a la sobremaduració, moment en què disminueixen.

Descàrregues

Publicat

2005-12-16

Número

Secció

Articles