Una nota sobre l’agricultura catalana en temps de la pandèmia provocada per la COVID-19

Autors/ores

  • Jordi Rosell Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Paraules clau:

agricultura catalana, pandèmia provocada per la COVID-19, xoc de demanda, xoc d’oferta, resistència, resiliència, autoabastament, sobirania alimentària, proximitat, reforma PAC.

Resum

La relativa estabilitat de les macromagnituds del sector agrari en temps de la pandèmia provocada per la COVID-19 no vol dir, ni de bon tros, que el sector no hagi patit els efectes de la crisi. Ben al contrari, el sector agrari ha hagut de fer front a la vegada a un xoc de demanda i a un xoc d’oferta. Dels esdeveniments i les problemàtiques que el sector agroalimentari ha hagut d’afrontar se’n poden fer moltes lectures. En aquest article n’apuntem algunes.

PARAULES CLAU: agricultura catalana, pandèmia provocada per la COVID-19, xoc de demanda, xoc d’oferta, resistència, resiliència, autoabastament, sobirania alimentària, proximitat, reforma PAC.

Biografia de l'autor/a

Jordi Rosell, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Departament d’Economia Aplicada, Universitat Autònoma de Barcelona


Descàrregues

Número

Secció

Agrofòrum