Ressenya de l’informe Mengem futur, una reflexió sobre la sostenibilitat del sistema alimentari a Catalunya

Autors/ores

  • Carles Ibáñez Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Sant Carles de la Ràpita
  • Joan Vallvé Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Generalitat de Catalunya
  • Montserrat Viladrich Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Generalitat de Catalunya
  • Arnau Queralt Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Generalitat de Catalunya
  • Meritxell Rota Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Generalitat de Catalunya.

Paraules clau:

seguretat alimentària, sistema alimentari, alimentació, sostenibilitat, desenvolupament sostenible, Agenda 2030, objectius de desenvolupament sostenible.

Resum

El sistema alimentari s’està dibuixant com una peça clau per a avançar cap a la sostenibilitat de les nostres societats. Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), la demanda d’aliments a escala mundial haurà crescut un 60 % el 2050, mentre que els recursos naturals són cada cop més escassos i els impactes del canvi global sobre la producció agroalimentària es fan notar. En aquest context, el març de 2018, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), òrgan assessor del Govern de Catalunya en l’àmbit de la sostenibilitat, va aprovar l’informe Mengem futur, una reflexió sobre els principals reptes que ha d’afrontar el sistema alimentari català, amb recomanacions concretes per tal de superar-los. Aquest article recull les principals propostes de l’informe i les aportacions més destacades del debat que va tenir lloc en la presentació a la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA).

Paraules clau: seguretat alimentària, sistema alimentari, alimentació, sostenibilitat, desenvolupament sostenible, Agenda 2030, objectius de desenvolupament sostenible.

Descàrregues

Número

Secció

Articles