HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Polítiques editorials

Objectius i temàtica

QUADERNS AGRARIS és la revista periòdica de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), destinada a publicar  treballs i articles originals de temes relacionats amb l’agricultura, la ramaderia, la indústria agroalimentària i la silvicultura, preferentment dels Països Catalans. Es va començar a publicar a l'any 1980 i apareix dos cops a l'any, juny i desembre, en edició electrònica i en edició impresa. És una revista de divulgació científica d'accés obert que es regeix pel sistema d'avaluació anònima. Disposa d’una secció, ≪Agrofòrum≫, en què tenen cabuda articles d’opinió i notes infor-matives, així com ressenyes de llibres i activitats d’interès, i és també un mitjà d'expressió dels socis.

QUADERNS AGRARIS pretén facilitar el coneixement i la divulgació de la recerca, l’experi-mentació científica i l'estudi descriptiu i analític que són d'aplicació en l'àmbit agroalimen-tari, així com establir llaços entre els diferents centres i agents involucrats i comunicar els mons científic, acadèmic, tècnic i professional. Entre els seu objectius hi ha donar visibilitat a la recerca i transferir coneixement a la societat, com també mantenir la llengua viva i adaptada a les necessitats dels investigadors i professionals del sector com un manera més de normalitzar-la.

QUADERNS AGRARIS, a més, ofereix als científics i experts la possibilitat d'expressar l'opinió o fer hipòtesis sobre l'impacte que pot tenir en el context vigent l'estudi o la temàtica exposats a l'article, i així facilitar als especialistes la presa de decisions. També vol ser una porta oberta als graduats recentment per a publicar els treballs d'investigació que, tot i tenir una gran vàlua, sovint queden amagats per manca de difusió.

 

 

Política de seccions

Articles

Política

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Comunicacions i recensions

Desactivat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

Recensions

Desactivat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

Agrofòrum

Desactivat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Índex

Desactivat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

Annex

Desactivat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

Presentació

Desactivat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

En record de

Activat Trameses obertes Activat Indexats Desactivat Revisats per persones expertes

Ressenyes

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes

Fe d'errates

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes
 

Procés de revisió de persones expertes

El Comitè Editorial considerarà el treball per a la publicació després d’una primera valoració editorial consistent a comprovar: a) l’adequació a l’àmbit temàtic i l’interès de l’article en funció dels criteris editorials de la revista; b) el compliment dels requisits de presentació formal exigits per la revista.

Un cop s’hagi considerat apte l’article per a la publicació, serà avaluat per dos revisors experts, externs, de manera confidencial i anònima (procediment doblement cec). No se sotmeten a revisió externa les recensions. En cas de judicis dispars entre dues avaluacions, el treball se sotmetrà a una tercera opinió.

L’autor pot suggerir fins a quatre revisors que consideri adequats per a fer la revisió del seu treball, així com fins a quatre revisors que preferiria que no hi intervinguessin. Per a això, caldrà indicar el nom, la institució, el telèfon i l’adreça electrònica dels revisors proposats, els quals no poden pertànyer a la mateixa institució que l’autor o els autors del treball. 

 

Política d’accés lliure

Aquesta revista proporciona accés lliure immediat als seus continguts basant-se en el principi que el fet de posar la recerca a disposició del públic de manera gratuïta afavoreix l’intercanvi global de coneixement.

 

Arxivament

Aquesta revista utilitza el sistema LOCKSS per a crear un sistema d’arxivament distribuït entre les biblioteques participants. Aquest sistema permet a les biblioteques crear arxius permanents de la revista amb finalitats de conservació i restauració. Més...

 


Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index