Llengua & Literatura, Núm. 30 (2020)

La Gramàtica essencial de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans: característiques i aportacions

Maria Josep Cuenca Ordinyana

Resum


En aquest article, es descriuen el procés de realització i les característiques de la Gramàtica essencial de la llengua catalana (IEC, 2018), versió reduïda de la Gramàtica de la llengua catalana (IEC, 2016) i adaptada per a la consulta en línia (<https://geiec.iec.cat>). A més de les característiques generals de l’obra, s’hi expliquen i exemplifiquen els quadres resum i el glossari terminològic, i es dedica una especial atenció a la presentació de la variació lingüística i de la normativa.

Mots clau
llengua catalana, gramàtica en línia, gramàtica descriptiva, gramàtica normativa, terminologia lingüística, variació lingüística

Text complet: PDF

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

ISSN: 2013-9527 (edició electrònica); 0213-6554 (edició impresa).

Revista indexada a: Dialnet, RACO, traces, Linguistic Bibliography, CARHUS Plus+ 2014 (grup A), CIRC (Clasificación integrada de revistas científicas) (grup C), DOAJ (Directory of Open Access Journals), LATINDEX (catàleg).

CARHUS Plus+ 2010