Llengua & Literatura, Núm. 32 (2022)

Els recursos visuals a l’Art demostrativa de Ramon Llull: impaginació i figures gràfiques

Albert Soler Llopart

Resum


El treball analitza els recursos visuals de què se serveix Ramon Llull a la segona versió del seu sistema, l’Art demostrativa (vers 1283), per aconseguir una transmissió més eficaç de la informació. S’hi observa un desplegament de recursos de caràcter gràfic, cromàtic i d’impaginació d’una extraordinària originalitat, que accentua el que l’autor ja havia dut a terme a l’Ars compendiosa inveniendi veritatem (vers 1274) i resulta un estadi previ al replantejament complet que havia d’operar en l’Ars inventiva veritatis (1290). Es fa palès el dinamisme conceptual i formal que Llull demostra tothora en la seva obra.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9527 (edició electrònica); 0213-6554 (edició impresa).

Revista indexada a: Dialnet, RACO, traces, Linguistic Bibliography, CARHUS Plus+ 2014 (grup A), CIRC (Clasificación integrada de revistas científicas) (grup C), DOAJ (Directory of Open Access Journals), LATINDEX (catàleg).

CARHUS Plus+ 2010