Llengua & Literatura, Núm. 29 (2019)

Apunts sobre Rafel Andrada, presumpte autor del «Sermó de la invenció de la creu»

Joan Giner Monfort

Resum


El «Sermó de la invenció de la creu», atribuït a Rafel Andrada, ha suscitat interpretacions divergents entre els estudiosos, especialment sobre la finalitat, moralitzant o humorística. El fet de no conéixer res sobre la identitat del suposat autor ha afavorit aquests dubtes. L’article confirma l’existència de Rafel Andrada amb dades abundants que permeten conéixer la seua professió religiosa, detalls sobre la seua família o sobre la relació amb Dénia i Gata, els dos pobles que s’esmenten en el sermó. Tot i això, l’aparició d’un altre text torna a plantejar incògnites sobre qui l’ha posat per escrit i amb quina finalitat ho ha fet.

Paraules clau: sermó, Rafel Andrada, literatura popular, literatura religiosa, literatura catalana del segle XVII

Text complet: PDF

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

ISSN: 2013-9527 (edició electrònica); 0213-6554 (edició impresa).

Revista indexada a: Dialnet, RACO, traces, Linguistic Bibliography, CARHUS Plus+ 2014 (grup A), CIRC (Clasificación integrada de revistas científicas) (grup C), DOAJ (Directory of Open Access Journals), LATINDEX (catàleg).

CARHUS Plus+ 2010