Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, Núm. 38 (2021)

History of education in Greece: towards a new material culture of education?

Georgios Tzartzas

Resum


A Grècia, l’orientació cap als models d’Europa Occidental, no solament del sistema educatiu, sinó de l’Estat grec en el seu conjunt, és molt fort. La imitació dels paradigmes europeus no es va produir per la seva eficàcia, sinó per l’absència a l’Estat grec de l’existència d’una teoria i una pràctica educativa tradicional i autònoma. En aquest marc, la «cultura material de l’educació» a Grècia segueix sent un camp inexplorat en els estudis històrics de l’educació, amb un grapat d’excepcions. Però aquests esforços no es van incorporar en un enfocament sistemàtic dels estudis històrics de l’educació. No obstant això, la cultura material de l’educació a Grècia ha tingut un paper crucial en l’elaboració dels programes escolars. Un paradigma de la cultura material de l’educació ofereix l’hermenèutica del material d’arxiu inèdit, en part amb fotos, en part amb informació sobre els edificis escolars i els alumnes de l’illa de Quios.

Paraules clau: Grècia, història de l’educació, cultura material.

Text complet: PDF (Anglès)

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en català, en castellà i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9632 (edició electrònica); 1134-0258 (edició impresa).

La revista Educació i Història apareix als següents medis de documentació bibliogràfica:

Bases de dades: ISOCRACO, DIALNETREDINED, IRESIE, ICIST, DOAJ

Sistemes d'avaluació de revistes: IN-RECSLATINDEXRESHDICECARHUS Plus+MIARCIRC, ERIH Plus, CiteFactor, OAJI, ANVUR

Educació i Història apareix en el número 18 del rànquing de totes les revistes espanyoles de l'àmbit Educació i situada dins el primer quartil.


Adreça postal

Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació
Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 580
Fax:  +34 932 701 180
she@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/EduH/index