Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, Núm. 38 (2021)

Finding traces, researching silences, analysing materiality: notes from the United Kingdom

Martin Lawn, Ian Grosvenor

Resum


Al llarg del temps, es va produir un canvi subversiu cap al treball interdisciplinari o temàtic en la història de l’educació, que va produir estudis a la materialitat de l’escolaritat, ja sigui per les influències de la postmodernitat, la innovació disciplinària (en geografia, per exemple), els estudis especialitzats (estudis de museus) o la serendipitat inspiradora. El gir material, que mai ha estat una part important de la historiografia de l’educació al Regne Unit, és un intent d’explorar el context material de l’escola i les formes en què es dóna significat als objectes dins d’ella, com s’utilitzen i com es vinculen a xarxes actives heterogènies, en què les persones, els objectes i les rutines estan estretament connectats. A partir de la interrogació sobre els contextos materials, es va desenvolupar un nou enfocament sobre el treball dels mestres al llarg del temps, els seus recursos i la forma en que els edificis van ser reconfigurats per les demandes canviants d’instrucció i treball. Això ha portat, per exemple, a reconèixer la relativa pobresa de les escoles i la seva influència en l’ensenyament i el pla d’estudis, i en particular en la llarga vida de les tecnologies. Altres avenços en la història visual, espacial, sensorial i emocional de l’educació han permès noves percepcions de la materialitat de l’escolaritat. El gir material en la història de l’educació al Regne Unit sembla ser una àrea continguda d’erudició, ni dominant ni influent, però una àrea de treball que es mostra capaç d’una innovació constant.

Paraules clau: rastres, xarxes, objectes, tecnologies, interdisciplinarietat.

Text complet: PDF (Anglès)

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en català, en castellà i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9632 (edició electrònica); 1134-0258 (edició impresa).

La revista Educació i Història apareix als següents medis de documentació bibliogràfica:

Bases de dades: ISOCRACO, DIALNETREDINED, IRESIE, ICIST, DOAJ

Sistemes d'avaluació de revistes: IN-RECSLATINDEXRESHDICECARHUS Plus+MIARCIRC, ERIH Plus, CiteFactor, OAJI, ANVUR

Educació i Història apareix en el número 18 del rànquing de totes les revistes espanyoles de l'àmbit Educació i situada dins el primer quartil.


Adreça postal

Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació
Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 580
Fax:  +34 932 701 180
she@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/EduH/index