HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Convocatòria pública oberta del monogràfic “L’educació d’adults a la segona meitat del segle XX” (núm. 36, juliol-desembre de 2020)

S'obre a convocatòria pública per a la presentació d'articles el monogràfic previst per al segon semestre de 2020 de la revista Educació i Història. Revista d'història de l'educació que edita la Societat d'Història de l'Educació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, que tractarà sobre “L’educació d’adults a la segona meitat del segle XX”

Aquelles persones interessades a enviar algun article original i inèdit per a què s'iniciï el procés d'avaluació per parells de cecs han de fer-ho abans de l'1 de setembre de 2019 a la direcció de la revista, especificant que s'envia per a ser valorat per a l'esmentat número monogràfic, a l’adreça de correu electrònic: bernat.sureda@uib.es  

Monogràfic: “L’educació d’adults a la segona meitat del segle XX”

Coordinació: Segundo Moyano Mangas (Universitat Oberta de Catalunya)

Presentació: El monogràfic vol explorar des d’una perspectiva històrica l’educació d’adults focalitzada a la segona meitat del segle XX. Aquest període es caracteritza per l’eclosió d’experiències educatives vinculades a aspectes tals com la socialització política i l’alfabetització de les persones adultes. Eclosió que es produeix en contextos socials, polítics, econòmics i culturals ben diversos, i que obren, a la vegada, un panorama heterogeni d’experiències, perspectives i posicionaments pedagògics. Un camp, el de l’educació d’adults, sempre controvertit i travessat per la seva inclusió o exclusió en les polítiques educatives de diferents territoris; com a espais de resistència pedagògica i política, llocs de compromís educatiu i focus de teories que han recorregut el segle XX i que influencien, sens dubte, en la contemporaneïtat. L’objectiu principal d’aquest monogràfic és mostrar diferents experiències de l’educació d’adults en territoris diversos, per tal de poder comprendre la seva rellevància i significació  en un període històric fonamental.

Termini de presentació d’originals: 1 de setembre de 2019Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en català, en castellà i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

ISSN: 2013-9632 (edició electrònica); 1134-0258 (edició impresa).

La revista Educació i Història apareix als següents medis de documentació bibliogràfica:

Bases de dades: ISOCRACO, DIALNETREDINED, IRESIE, ICIST, DOAJ

Sistemes d'avaluació de revistes: IN-RECSLATINDEXRESHDICECARHUS Plus+MIARCIRC, ERIH Plus, CiteFactor, OAJI, ANVUR

Educació i Història apareix en el número 18 del rànquing de totes les revistes espanyoles de l'àmbit Educació i situada dins el primer quartil.


Adreça postal

Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació
Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 580
Fax:  +34 932 701 180
she@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/EduH/index