Dossiers Agraris, 16 : Innovacions en l'agricultura catalana en els darrers cent anys

La Mecanització de l'agricultura catalana. Més d'un segle d'innovació tecnològica

Santiago Planas de Martí

Resum


En el decurs del segle XX es mecanitza l'agricultura catalana. Ho propicia l'aparició d'un important teixit empresarial dedicat a la fabricació i comercialització de màquines i equipaments agrícoles i ramaders. També, als inicis del procés, l'Administració pública hi té un paper rellevant. Per la seva part, les empreses agràries realitzen un gran esforç inversor fins a mecanitzar quasi bé la totalitat de les operacions. Avui, els esforços van destinats a donar resposta als reptes actuals: l'increment de la productivitat, l'assegurança de la qualitat i la salubritat dels productes i la preservació ambiental. Al voltant d'aquest compromís es troben les indústries de maquinària, els centres de R+D, l'Administració pública i, naturalment, els empresaris agraris. El sector de la maquinària agrícola té un gran futur.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.