Dossiers Agraris, 16 : Innovacions en l'agricultura catalana en els darrers cent anys

Cent anys de millora genètica del bestiar a Catalunya

Jesús Piedrafita Arilla

Resum


En aquest article es recullen les activitats de millora genètica animal a Catalunya des del temps de la Mancomunitat fins als nostres dies. El veterinari Pere Màrtir Rossell i Vilà es presenta com a figura destacada de la zootècnia i la genètica del bestiar, a l'inici del segle xx. En temps més recents, en particular durant els últims vint-i-cinc anys, la millora genètica a Catalunya ha experimentat un importantíssim impuls gràcies a les activitats sinèrgiques d'empreses de millora ramadera, associacions de ramaders i institucions acadèmiques i de recerca, entre les quals podem destacar l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms de Lleida, la Facultat de Veterinària de Barcelona i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.