Dossiers Agraris, 16 : Innovacions en l'agricultura catalana en els darrers cent anys

El Sector català de les llavors i els planters. Una aposta per la qualitat de la producció

Creu Bellera, Carles Folch i Castell

Resum


Fa cent anys, la Mancomunitat de Catalunya, a través dels seus serveis agraris, va contribuir a introduir la genètica vegetal a Catalunya. La Generalitat, l'any 1933, a través del Servei de Terra Campa, va començar a certificar llavors per a la sembra.
Després de la Guerra Civil, a l'Estat espanyol es va començar a reglamentar la producció i el comerç de llavors i planters fins que l'any 1972 es publicà la llei de llavors. L'any 1983 la Generalitat de Catalunya obtingué la transferència sobre el control i la certificació de la producció i comerç de llavors i planters.
Durant els darrers vint-i-cinc anys són moltes les empreses catalanes (algunes multinacionals) i associacions que han impulsat iniciatives per poder posar a l'abast dels pagesos llavors i planters amb garanties per poder assegurar una producció agrària de qualitat.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.