Dossiers Agraris, 16 : Innovacions en l'agricultura catalana en els darrers cent anys

Innovació pagesa

Pere Guilera

Resum


Parlar d'innovació en aquest món és complex, ja que els canvis són lents i no exempts de polèmiques; totes les referències que apareixen en aquest article estan lligades al Penedès.
En el món pagès, la formació no ha estat una actitud gaire estesa, a causa de la baixa autoestima del mateix sector, que crea unes dinàmiques perverses, que propicia en els fills la formació fora de l'àmbit agrícola i que es perd la possibilitat de rendibilitzar els negocis familiars; aquest ha estat, i és, un greu problema.
Innovació vol dir introduir quelcom de nou en una cosa, o, també, canvi en els costums; em referiré a això i ho anomenaré canvi d'actitud.
La innovació més gran apareix quan els viticultors es consideren empresaris i estan orgullosos de la seva professió i la seva explotació és rendible. No és fàcil però sí possible, perquè altres ja ho han fet.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.