Avaluació de les característiques fenòliques i cromàtiques de la varietat trepat

Autors/ores

  • M. Carme Masqué
  • Xoan Elorduy
  • Gemma Miguel
  • M. del Carmen Martínez Pérez
  • Núria Ferré
  • Fina Capdevila

Resum

Entre les característiques que defineixen un vi de qualitat, el color i més concretament la composició fenòlica constitueixen un factor determinant a tenir en compte en el moment de qualificar un vi. Els compostos fenòlics confereixen al vi una especificitat que està relacionada no tan sols amb les seves característiques cromàtiques, sinó també amb les seves característiques organolèptiques i la composició química. A l'INCAVI i en col·laboració amb diferents consells reguladors de denominacions d'origen (DO) catalanes, entre ells el de la DO Conca de Barberà, s'està duent a terme un projecte per tal de caracteritzar i tipificar des d'un punt de vista fenòlic els vins de cada zona. En aquesta comunicació es presenten alguns dels resultats obtinguts per als vins rosats de la Conca de Barberà elaborats amb la varietat trepat.

Descàrregues

Publicat

2010-01-25

Com citar

Masqué, M. C., Elorduy, X., Miguel, G., Martínez Pérez, M. del C., Ferré, N., & Capdevila, F. (2010). Avaluació de les característiques fenòliques i cromàtiques de la varietat trepat. Dossiers Agraris, (11), 51–58. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57188.001

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a