Dossiers Agraris, Vol. 21 (2019)

Masia Casa Albets. Hotel ecològic i vegà a Lladurs

Feu Godoy Arquitectura

Resum


Casa Albets és una masia catalogada del segle XI, ubicada en un paratge recòndit al municipi de Lladurs, al Solsonès. L'objectiu del projecte es basa en la conversió de la masia en un hotel de quatre estrelles, ecològic i vegà, conceptes que determinaran el caire de la intervenció arquitectònica en tots els sentits. La masia Albets està formada per diverses construccions que componen un conjunt: l'hotel està ubicat a l'estructura principal de la masia i l'habitatge dels propietaris i gestors és a l'estructura més petita. La resta d'edificacions són coberts que articulen l'espai exterior i que alberguen usos complementaris.
Una de les decisions clau consisteix a conservar els espais diàfans de les sales centrals perquè l'hotel mantingui l'estructura funcional original de la masia. Quant a l'elecció de materials i acabats, cal remarcar l'absolut respecte per tots els elements originals i la voluntat d'evidenciar les noves intervencions mitjançant una acurada elecció de materials, com l'acer negre i la fusta extreta de les rouredes de la finca.
Finalment, també s'ha treballat en l'autosuficiència i sostenibilitat tant en l'àmbit constructiu com en l'energètic, i s'ha aconseguit la màxima qualificació d'eficiència energètica. En l'àmbit paisatgístic, s'han dut a terme diverses actuacions per a fomentar la biodiversitat de la finca, com la creació d'hàbitats propicis per a allotjar-hi diverses espècies.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.