Dossiers Agraris, Vol. 21 (2019)

Can Morei. Apartaments turístics

Jordi Reixachs, Carles Solsona

Resum


Can Morei està situat al petit nucli urbà de Santa Càndia, dins el municipi d'Orpí (Anoia). El nucli, actualment deshabitat, té com a element principal l'església gòtica del segle XV. L'actual propietat va adquirir la finca l'any 2006.
Can Morei consta de dos edificis, possiblement del segle XVI les estances més antigues. Abans de la remodelació, l'edifici secundari es trobava en un estat de ruïna total i el principal tenia greus problemes estructurals. El 2013, després d'un període de molts dubtes, s'inicien les obres de remodelació dels dos edificis per a construir-hi un total de vuit apartaments turístics i diversos espais comuns de terrasses i piscina. El projecte desenvolupa la idea d'un turisme rural de qualitat, amb grans espais lluminosos i finestrals, bones vistes a la natura i tranquil·litat i privacitat en els espais.
La proximitat amb Barcelona atrau moltes famílies de turistes estrangers que busquen aquesta destinació en una base d'actuacions tranquil·la. S'ha posat especial cura en l'accessibilitat i els equipaments per tal que sis apartaments i tots els espais comuns estiguin totalment adaptats. La recuperació de Can Morei ha tingut també un impacte molt positiu en la recuperació del nucli de Santa Càndia, que es trobava en procés de degradació.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.