Dossiers Agraris, Vol. 21 (2019)

Els estudis i anàlisis parietals com a essència per al coneixement de l'evolució historicoarquitectònica

Isidre Pastor i Batalla

Resum


Els treballs de recerca històrica dels elements arquitectònics constitueixen un tipus d'estudi que aporta no sols dades per a la contextualització historicosocial de l'obra arquitectònica, sinó també sobre la seva tècnica constructiva. És a partir de l'aplicació de la metodologia de registre arqueològic, centrada en l'anàlisi parietal de les estructures murals, que es disposa de dades que permeten aprofundir en la comprensió de la seva seqüència constructiva. Aquesta informació, a la vegada, aporta dades tant sobre els seus aspectes tècnics com els formals, i sobre la relació i seqüència física que s'estableix entre els elements arquitectònics.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, i en espanyol. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9772 (edició electrònica);  1135-2108 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, MIAR, Latindex.