Catalan Historical Review, No 11 (2018)

La cultura talaiòtica de les Illes Balears

Gabriel Pons

Abstract


Aquest article pretén exposar les característiques essencials de les comunitats humanes que es desenvoluparen a les illes de Mallorca i de Menorca entre mitjan segle x i mitjan segle vi abans de la nostra era. Amb el nom de cultura talaiòtica s’identifiquen unes comunitats que habitaven en petits poblats, que es dedicaven a l’explotació agropecuària en règim autàrquic i que tenien un desenvolupament
social en procés de jerarquització. El contacte amb l’exterior, segons el registre arqueològic, tot i la dissolució d’aquesta estructura social i econòmica, vendrà marcat pel fort impacte comercial i polític de les colònies púniques i gregues.

Full Text: PDF

INDEXED IN

DIALNET · DOAJ · IBZ Online · InDICEs-CSIC · ISOC · LATINDEX Rebiun · RACO · Redib · Regesta Imperii · Scimago · Scopus

 

Creative Commons License


This work is subject to a Recognition - Non Commercial - Without derivative works Creative Commons 3.0 Spain license, unless the text, pictures or other illustrations indicate the contrary. License's full text can be read at http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Readers can reproduce, distribute and communicate the work as long as its authorship and publishing institution are recognized and also if this does not entail commercial use or derivative work.