Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, Núm. 24 (2013)

Crisi i canvis estructurals a la Hispània oriental entre l'Alt Imperi Romà i l'antiguitat tardana

Ramón Járrega Domínguez

Resum


En aquest treball valorem els canvis estructurals que es varen produir a la zona costanera oriental d'Hispania (corresponent actualment a Catalunya i el nord del País Valencià), centrant-nos especialment en la relació ciutat-camp.
Plantegem l'abast real de la crisi del segle III a la llum de l'arqueologia, així com l'evolució del poblament des del model romà altimperial fins l'antiguitat tardana, intentant valorar si ens trobem davant un despoblament o una concentració
de la propietat, o ambdues coses. Finalment, analitzarem la transició entre el model romà de poblament i l'etapa visigoda amb la transició al poblament altmedieval.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

 

ISSN: 2013-3995 (edició electrònica); 0213-6791 (edició impresa).

Revista indexada a: CAHUS Plus+; ISOC, DIALNET, OAIster, LATINDEX, RACO, ERIH Plus, REBIUN

Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics
Societat Catalana d'Estudis Històrics 
Carrer del Carme, 47 
08001 Barcelona 
Telèfon: 935 529 103 
Fax:  932 701 180
sceh@iec.cat 

http://revistes.iec.cat/index.php/BSCEH/index