Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, Núm. 24 (2013)

Forma conventus Tarraconensis I: Baetulo-Blanda. La primera carta arqueològica de la Península Ibèrica

Marta Prevosti i Monclús

Resum


Josep de Calasanç Serra i Ràfols va dedicar una part molt important de la seva vida professional a la topografia arqueològica, als arxius del Servei
d'Investigacions Arqueològiques de l'Institut d'Estudis Catalans i a fer el seguiment de la descoberta i l'evolució dels jaciments arqueològics del país. En consonància amb aquesta labor, el 1928 va publicar la primera carta arqueològica de la península Ibèrica, una de les primeres corresponents al programa Forma Orbis Romani, de la Unió Acadèmica Internacional. Després de la Guerra Civil, proposem que fou el principal redactor de la Carta Arqueológica de España. Barcelona, que representa la tercera carta arqueològica publicada a la península Ibèrica.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

 

ISSN: 2013-3995 (edició electrònica); 0213-6791 (edició impresa).

Revista indexada a: CAHUS Plus+; ISOC, DIALNET, OAIster, LATINDEX, RACO, ERIH Plus, REBIUN

Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics
Societat Catalana d'Estudis Històrics 
Carrer del Carme, 47 
08001 Barcelona 
Telèfon: 935 529 103 
Fax:  932 701 180
sceh@iec.cat 

http://revistes.iec.cat/index.php/BSCEH/index