En els orígens de Codorniu. 1886-1905

Autors/ores

  • Francesc Valls-Junyent

Resum

Manuel Raventós Domènech es va encarregar de convertir la finca de can Codorniu en una gran empresa elaboradora de cava per mitjà del procediment champenoise. Per fer-ho possible va haver de viatjar a Reims i Épernay per assabentar-se dels procediments i les tècniques més convenients. En el seu primer viatge, quan només tenia 23 anys, va acudir-hi acompanyat d'un exportador de vins tarragoní, originari de la Champagne i que només tenia un any més que Raventós. Es tracta de Josep de Muller, el pare del qual era natural de Reims i de molt jove havia vingut a Tarragona. Va fundar una casa pròpia. La seva tia, Lucie de Muller, es va casar a Reims amb un Abelé. El seu fill, Henri Abelé, esdevingué un dels més significatius consellers de Raventós. A partir d'aquest contacte i també dels tapers catalans instal·lats a la Champagne, Raventós va poder seguir totes les grans cases franceses elaboradores de vi escumós utilitzant el sistema xampanyès. A partir d'elles va poder anar creant una empresa dedicada a aquest objectiu amb la incorporació del know how i de la transferència tecnològica.

Descàrregues

Publicat

2017-12-05

Com citar

Valls-Junyent, F. (2017). En els orígens de Codorniu. 1886-1905. Butlletí De La Societat Catalana d’Estudis Històrics, (28), 347–399. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/BSCEH/article/view/97500.003

Número

Secció

Articles