Butlletí de la Institució Catalana d'Història Natural, Vol. 85 (1-4) : 2021

Neuroterus titou n. sp. from Costa Rica (Cynipidae: Cynipini)

Juli Pujade i Villar, Paul Hanson

Resum


Es descriu de Costa Rica una nova espècie de Neuroterus Hartig, 1840 (Hymenoptera: Cynipidae: Cynipini): Neuroterus titou n. sp.
Aquesta nova espècie és la segona espècie del gènere Neuroterus registrada a Costa Rica. Neuroterus titou n. sp. indueix gales foliars a
Quercus copeyensis CH Mull. (Fagaceae, subgènere. Quercus, sect. Quercus, Alzines blanques, Sèrie Leucomexicanae). Es donen i es discuteixen
els caràcters morfològics diagnòstics, la descripció de l'adult i de la gala, i altres dades biològiques d'aquesta nova espècie.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-3987 (edició electrònica); 1133-6889 (edició impresa).

Revista indexada a: RACO