Ultrastructural study of the intercellular bridges between female germinal cells in "Chirocephalus diaphanus" Prevost (Crustaceas: Branchiopoda)

Autors/ores

  • E. Ribes

Resum

S'ha efectuat un estudi en detall de la morfologia dels ponts intercellulars trobats entre les cèllules germinals femenines de Chirocephalus diaphanus. Sembla que provenen de citodièresis incompletes durant el procés de multiplicació de les oogònies. En l'interior dels ponts es pot observar una gran varietat d'orgànuls citoplasmàtics: mitocondris, reticle endoplasmàtic rugós, ribosomes lliures i vesícules que molt possiblement deriven dels dictiosomes, situats al voltant dels ponts. Cal destacar que en els ponts intercellulars que relacionen oòcits en estat de paquitè a la profase meiòtica, el nombre de vesícules és més abundant.
En les zones properes als ponts intercellulars, l'espai intercellular presenta una dilatació en forma de canalicles, i es poden comptar un gran nombre d'unions cellulars del tipus macula adherens.
Pel que fa al paper dels ponts intercellulars, sembla que concorren a la creació d'un tipus de sincronisme de la diferenciació cellular en el decurs de la gametogènesi.

Descàrregues

Publicat

2005-05-03