Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, Núm. 28-29 (2018)

Algunes aportacions de la lògica informal i de la pragmadialèctica a la millora de l’enraonar

Jordi Beltran del Rey

Resum


Se subratlla la possible eficàcia en la millora argumentativa de l’alumnat adolescent en situacions quotidianes de continguts com la construcció de contraexemples i el treball sobre esquemes argumentatius informals. Il·lustrem la proposta amb diversos exemples. Aquests continguts s’escauen més als objectius educatius i s’adiuen més a les aportacions des de mitjan segle XX de la lògica informal, la pragmadialèctica i la psicologia cognitiva que els continguts usuals.

Paraules clau: argumentació, didàctica, contraexemple, esquemes argumentals.

Text complet: PDF

Comentaris per a aquest article

Visualitza tots els comentaris

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

 

ISSN 1130-4383; e-ISSN 2013-9543

 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

 

Revista indexada a: PHILOSOPHER'S, RÉPERTOIRE BIBLIOGRAPHIQUE DE LA PHILOSOPHIE DE LOVAINE, LATINDEX, DICE, ISOC.