Sabor a paisaje: conceptos para la artificación de la cocina Autors/ores Yaiza Ágata Bocos Mirabella Universitat Autònoma de Barcelona Paraules clau: restaurant, comensal, nouvelle cuisine, sabor, paisatge, artificació. Resum L’expressió «gust de paisatge», si bé metafòrica, resumeix certa voluntat culinària sorgida a la nouvelle cuisine que portarà, a través del concepte d’autoria, a la noció del cuiner com a artista. En el present article es contextualitzaran els episodis pels que l’alta cuina es va anar aproximant conceptualment a l’entorn on es trobava i es procurarà entendre la rellevància del format del restaurant gastronòmic i els seus mecanismes tècnics en la formació d’una imatge artística d’aquest. Així, es comprendrà de quina manera el comensal està doblement perdut davant aquesta imatge, podent així assaborir el paisatge.Paraules clau: restaurant, comensal, nouvelle cuisine, sabor, paisatge, artificació. Descàrregues PDF Com citar Bocos Mirabella, Y. Ágata. (2020). Sabor a paisaje: conceptos para la artificación de la cocina. Anuari De La Societat Catalana De Filosofia, (30-31), 275–285. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/ASCF/article/view/148557 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 30-31: 2019-2020 Secció Àmbit Art i Percepció Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a Anuari de la Societat Catalana de Filosofia per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Filosofia, (societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a Anuari de la Societat Catalana de Filosofia. Els autors responen davant la Societat Catalana de Filosofia,, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La Societat Catalana de Filosofia,, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.Anuari de la Societat Catalana de Filosofia no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.