Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica, Nova època, vol. 3 (2) : 2010

La configuración de la Paleontología Humana y The Descent of Man de Darwin

Francisco Pelayo

Resum


El hallazgo de los restos óseos humanos de Neandertal en 1856 y las publicaciones de On the Origin of Species (1859) y The Descent of Man (1871) de Darwin, fueron hechos relevantes que contribuyeron a plantear la discusión sobre el origen del género humano. En este escenario, el surgimiento de la Paleontología Humana como una nueva disciplina científica fue resultado de las interacciones complejas de factores sociales y culturales y de la influencia en el campo de la paleontología de nuevas orientaciones científicas, como la geología actualista y la teoría de la evolución. Pero en el estudio anatómico de los fósiles humanos persistieron tradiciones de investigación ajenas al marco transformista procedentes de la historia y la lingüística.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9640 (edició electrònica); 2013-1666 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a:  CARHUS Plus + 2014; Dialnet; MIAR i Latindex, ERIHPLUS


Adreça postal

Revista Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica
Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del   Carme 47,
08011 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica: schct@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/AHCT/index