Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica, Vol. 12-13 : 2019

Anàlisi dels processos comunicatius de la revista Mujeres y Salud

Laia Lleó-Godall

Resum


Mujeres y Salud és una publicació divulgativa científico-mèdica entorn de la salut de les dones que es publica bianualment des de 1996. A través del seu contingut la revista assenyala els discursos masclistes de la medicina occidental hegemònica i intenta posar a l’abast del seu públic informació veraç i no esbiaixada sobre la salut, donant veu a discursos alternatius. Per tal de fer-ho, atorga l’agència epistemològica tant a persones expertes com a no expertes, donant importància a les seves experiències individuals i col·lectives entorn dels processos de salut-malaltia i transmetent el coneixement des d’aquest pla epistemològic. El present article analitza els processos comunicatius de Mujeres y Salud tant a nivell de contingut com a nivell de forma, abordant sobretot a qui s’atorga l’agència epistemològica, quins processos d’inclusió i exclusió s’estableixen, qui són els seus públics i com es podria millorar la comunicació que s’hi estableix.

Paraules clau: epistemologies feministes, coneixement basat en l’experiència, medicina occidental, discursos no hegemònics, processos d’inclusió i exclusió

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9640 (edició electrònica); 2013-1666 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a:  CARHUS Plus + 2014; Dialnet; MIAR i Latindex, ERIHPLUS


Adreça postal

Revista Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica
Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del   Carme 47,
08011 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica: schct@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/AHCT/index