Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica, Vol. 7 (2014)

Formal conventions in British science television, 1955-1965

Tim Boon

Resum


Aquest assaig considera dos subgèneres significatius del reportatge de ciència a la televisió britànica en el període fundacional 1955-1965, mirant en detall la sèrie Look, d’història natural, i Eye on Research, de ciències en general. En cada cas, prenc en consideració els col·laboradors dels programes, tant els productors com els participants; els orígens del programa; i aspectes formals, per tal de veure de quina manera les sèries tenien relació amb els seus programes predecessors i successors. En cada cas, considero on rau l’autoritat del relat científic en els programes. En al·lusió al que vingué després d’aquestes dues sèries, introdueixo algunes primeres reflexions sobre el paper del científic-presentador en la televisió de ciència.

Paraules clau: ciència a la televisió, documentals, divulgació, comunicació científica, tècniques cinematogràfiques.


Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9640 (edició electrònica); 2013-1666 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a:  CARHUS Plus + 2014; Dialnet; MIAR i Latindex, ERIHPLUS


Adreça postal

Revista Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica
Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del   Carme 47,
08011 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica: schct@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/AHCT/index